30 de dispozitive uRADMonitor au fost expediate în Franța și Thailanda pentru o nouă ediție a concursului AIRPARIF. Airparif este o organizație non-profit franceză dedicată îmbunătățirii calității aerului. Microsensors Challenge este o competiție organizată de Airparif care își propune să încurajeze dezvoltarea de microsenzori inovatori pentru monitorizarea poluării aerului. Competiția este deschisă persoanelor, companiilor și organizațiilor și recompensează cele mai promițătoare tehnologii noi pentru măsurarea poluării aerului la nivel local. Scopul este de a îmbunătăți înțelegerea și controlul poluării aerului, cu accent pe furnizarea de informații precise și accesibile cetățenilor.
Ediția anterioară AIRLAB Challenge 2021 a reunit o comunitate internațională uriașă concentrată pe calitatea aerului. AIRLAB a testat un număr impresionant de 58 de soluții fabricate de 33 de companii acceptate în program. Laboratorul de metrologie Airparif, în colaborare cu Atmo Hauts-de-France, a evaluat soluțiile printr-un program exhaustiv de testare cu peste 20 de puncte de evaluare.
uRADMonitor AIR a câștigat „Citizen Air Award” și uRADMonitor SMOGGIE, monitorul compact #opensource a primit „Outdoor Air Awareness Award”, prezentat de Karine de FREMONT, Directorul Departamentului de Tranziție și Mobilitate Urbană AFD – Agence Française de Développement.
A patra competiție AIRLAB Microsenzori 2023
Ajuns la a patra ediție, competiția își propune să investigheze impactul unor noi parametri asupra microsenzorilor. De asemenea, testarea este extinsă pentru a include o listă mai largă de gaze urmărite. Pentru compania româneasca uRADMonitor aceasta este o veste foarte bună, deoarece spre deosebire de alte soluții mai simple de pe piață axate doar pe măsurarea particulelor, noi avem un portofoliu vast de senzori multi-parametru și acum există această șansă excelentă de a avea mai multe date de evaluare a parametrilor mai puțin cunoscuți, cum ar fi monoxidul de carbon, formaldehida și alte gaze. În mod tradițional, oamenii tind să se uite mai mult la particulele în suspensie și datorită ușurinței măsurătorilor și disponibilității soluțiilor de senzori, iar diferitele gaze sunt lăsate deoparte. Acest lucru nu înseamnă că impactul acestor alți parametri este neglijabil, dimpotrivă. Desigur, testarea pentru atât de mulți parametri va fi o sarcină dificilă, așa că inițiativa AIRLAB este atât binevenită cât și o misiune destul de complicată în același timp.
Trei locații de testare, inclusiv o zonă cu climă tropicală
Aparatele testate vor fi supuse testării pe mai multe categorii, atât în interior cât și în exterior, scenarii fixe și mobile dar și categorii legate de precizie care includ conștientizare (informativă) și monitorizare (cerințe foarte ridicate). În total, există 3 clase principale: aer exterior, aer interior și “Citizen Air”.
Pentru 2023, AIRPARIF își propune să investigheze impactul noilor parametri asupra performanței microsenzorilor și mai precis: niveluri mai ridicate de poluare; diferite profiluri de emisii; și condiții meteorologice diferite, în special temperaturi și umiditate mai ridicate. În această privință, Thailanda a fost selectată ca țara care îndeplinește toate aceste criterii. Adițional, vor există încă două locații separate de testare în Franța.
Participarea uRADMonitor la Microsensors Challenge 2023
În total, 30 de dispozitive uRADMonitor au fost livrate pentru această a patra ediție, atât în Franța, cât și în Thailanda.
Dispozitivele includ produsele noastre multiparametrice, cum ar fi „uRADMonitor MODEL A3” și „uRADMonitor CITY”, dar și soluțiile noastre dedicate: pentru particule – „uRADMonitor SMOGGIE”, pentru dioxid de carbon „uRADMonitor SMOGGIE-CO2” și pentru monoxid de carbon “uRADMonitor SMOGGIE-GAS-CO“.
Aceste produse vin cu câteva noutăți. În primul rând, tot hardware-ul acestor aparate a fost actualizat la o iterație mai nouă, cu diverse îmbunătățiri. În al doilea rând, toate dispozitivele sunt echipate cu carcase rezistente la elemente (soare, ploaie, zăpadă), de exemplu uRADMonitor MODEL A3 vine cu noul scut Stevenson realizat din plastic ASA, potrivit pentru utilizare în exterior și expunere prelungită la UV. În cele din urmă, având în vedere noul site de testare din Thailanda, o inovație interesantă a fost adăugată la uRADMonitor SMOGGIE, special concepută pentru competiția AIRLAB 2023: un încălzitor de aer încorporat care ridică temperatura la aproximativ 80 de grade pentru a regla umiditatea aerului înainte ca acesta să ajungă la elementele de detectare. Astfel se normalizează determinările de particule:
Această abordare inteligentă îmbunătățește răspunsul la particulele fine în timpul lunilor reci, unde temperaturile scăzute și umiditatea pot duce la formarea de apă atomizată care poate induce false pozitive la citirile senzorului optic. Noua variantă se numește SMOGGIE-PM-HEAT și va deveni în curând disponibilă în magazinul nostru. A fost conceput special pentru testarea AIRLAB din Thailanda și, în ciuda complexității tehnice, reușește să păstreze forma compactă printr-un design inteligent al căii de aer în aparat:
uRADMonitor se mândrește cu soluții tehnice inovatoare care îmbunătățesc performanța propriilor produse și le diferențiază de concurență. Așteptăm cu nerăbdare rezultatele acestei competiții.